Restaurant Teatro del Sale
Fabio Picchi, een van de grote Florentijnse chef-koks, wilde na zijn ristorante, trattoria en café Cibreo in de wijk Santa Croce iets heel anders doen, maar nog steeds binnen de Toscaanse traditie. Hij opende Il Teatro del Sale, Het Theater van het Zout, dat onmiddellijk een groot succes werd.
De formule is ongekend populair. Voordat je bij Il Teatro del Sale kunt gaan eten, moet je een lidmaatschap afsluiten (vijf euro voor een jaar), dat je alleen krijgt als je een hele reeks grappige regels onderschrijft. Daarna betaal je € 35 voor een avondvullend programma, met naast eten en wijn iets cultureels, variërend van toneel tot muziek en dans. Dus ook voor degenen die het Italiaans niet of nauwelijks machtig zijn, valt er genoeg te genieten!
Buffet
Als je het theater betreedt, zijn de tafels mooi gedekt en staan de karaffen met water en wijn klaar. Je schuift aan een lange tafel, naast vreemden dus – maar dat duurt niet lang. Binnen de kortste keren zit iedereen geanimeerd met iedereen te praten. Je wordt bij Teatro del Sale niet aan tafel bediend. Het eten is in de vorm van een buffet, na elke gang wordt het volgende gerecht aangekondigd. Na het diner worden de stoelen in een theateropstelling geplaatst en volgt er een show of concert,
Cibreo’s Il Teatro del Sale
Via de’ Macci 118, Florence