FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Cantuccini

Hoewel cantuccini oorspronkelijk uit Prato komen (ze heten officieel ook biscotti di Prato), kun je ze nu overal in Toscane vinden. Heerlijk bij een romige cappuccino of na het eten met een glaasje vin Santo.

Florence_rec-cantuccini.jpgZelf bakken kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld deze variant met chocolade en noten, naar een recept van ZTRDG.

Ingrediënten (voor 6 personen): 1 ei | 125 gram bloem | 50 gram boter | 125 gram poedersuiker | 1 theelepel bakpoeder | 50 gram hazelnoten | 50 gram amandelen | snufje zout | 50 gram bittere chocolade

Verwarm de oven tot 160 °C. Rooster de hele hazelnoten 5 minuten in de oven. Meng nu de bloem, het ei, de boter, de suiker, het bakpoeder en het zout tot een stevig deeg. Kneed hier de noten en de grof gesneden chocolade doorheen. Laat dit deeg in plasticfolie in de koelkast een kwartier rusten. Vorm er vervolgens lange ‘worsten’ van. Druk deze een beetje plat. Doe 15 min. in de oven. Haal uit de oven, snij schuin in stukjes. Leg deze stukjes weer 5 min. op de bakplaat. Neem uit de oven en laat afkoelen. Serveer bij een kopje koffie of Vin Santo of ‘gewone’ dessertwijn.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli