florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Hoe bereik je Florence in de winter?

Ook in de winter is Florence een leuke stad om te bezoeken. Je ziet dan een heel andere kant van de regio Toscane en de temperaturen zijn ook in de winter vaak heel aangenaam. Overdag is het er gemiddeld rond de 12 graden, terwijl het 's avonds afkoelt naar een graad of 6. En het is er in deze periode een stuk rustiger dan wanneer je Florence in de zomer bezoekt. 

Florence_dom-duomoFlorence is een stad waar eindeloos veel te zien is. In de 15e en 16e eeuw had de aristocratische familie De Medici grote invloed op alles wat er in Florence gebeurde. In de stad is nog altijd de rijkdom te zien uit deze tijd van de Renaissance. Je kunt je vergapen aan de David van Michelangelo en uren ronddwalen in museum Galleria degli Uffizi. Maar ook kun je er genieten van het echte Italiaanse leven met eten en wijn. De meeste vakantiegangers doen Florence aan in de zomer. Maar ook in de winter is het zeer geschikt om te bezoeken. 

De snelle route: met het vliegtuig
Florence is centraal gelegen in Italië. Het is met verschillende vervoermiddelen vrij makkelijk te bereiken. Eén van de snelste manieren om in Florence te komen, is met het vliegtuig. Vanuit Nederland gaan er dagelijks vluchten die kant op. Je kunt zelf kiezen met welke maatschappij je het liefst vliegt. Florence heeft een eigen vliegveld, Vespucci genaamd. Het ligt dicht bij het stadscentrum. Met de bus of een taxi ben je snel op de plaats van bestemming. 

FlorenceGenieten van het uitzicht met de trein

Een rit met de trein naar Florence, kost de nodige tijd. In ongeveer 18 uur ben je op de plaats van bestemming. Maar toch krijg je er ook veel voor terug. Het is een ontspannen manier van reizen waarbij je ondertussen van de landschappen kunt genieten. Vanuit Nederland rijd je met de trein via Düsseldorf en München naar het station van Florence SM Novella. Maar er zijn meer routes waar je voor kunt kiezen. Zo kun je ook via Frankfurt of Brussel naar het Zwitserse Basel rijden. Vanuit hier neem je een trein die rijdt via Milaan en Bologna om uiteindelijk uit te komen in Florence. Het is een lange reis, maar je komt wel geheel ontspannen aan. 

Het comfort van de eigen auto
De meest comfortabele manier om naar je vakantiebestemming in Toscane te reizen, is per auto. Je kunt immers alles meenemen wat je maar denkt nodig te hebben. Met de auto rijdt je vanuit Nederland via Frankrijk of Duitsland en Zwitserland. Over de Alpen heen kom je Italië binnen. Wanneer je met de auto gaat tijdesn de winter, moet je wel nadenken over de banden. In Italië is het in de winterperiode verplicht om winterbanden onder de auto te hebben. Want veilig rijden gaat boven alles. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Zo weet je zeker dat je voldoet aan de regels van het land en niet onverwacht een hoge boete krijgt. Wanneer je met de auto naar Florence rijdt, kun je ook makkelijk de omgeving verkennen. Wil je bijv. nog even skiën nu het toch winter is? Het skigebied Abetone is vanuit Florence met de auto snel te bereiken.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli