FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Met het vliegtuig naar Florence

Zin in een zonovergoten vakantie naar Florence en Toscane? Je kunt met de auto naar Florence rijden, maar met het vliegtuig ben je veel sneller. Hoe kun je snel en voordelig naar Florence vliegen en waar vind je goedkope vliegtickets? Wij informeren je graag over de diverse mogelijkheden.

Vanaf welke vliegvelden in Nederland vlieg je naar Florence?
Vanaf Schiphol Airport kun je met Atalia en KLM rechtstreeks naar Florence vliegen. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Ook kun je vanuit België en Duitsland naar Florence vliegen. Zeker als je er dichtbij woont is deze optie interessant. Vanuit Brussel vlieg je met Brussels Airlines in ongeveer 2 uur naar deze Italiaanse stad, dat geldt ook voor Düsseldorf.

Welke vliegvelden zijn er in Florence?
Florence Airport is de twee na grootste luchthaven van Florence. Er wordt onder andere op gevlogen door KLM en Brussels Airlines. Het is een compact vliegveld en het ligt ten noordwesten van Florence. Op een afstand van ongeveer 66 kilometer van Florence, ligt ook nog Pisa Airport Galileo Galilei. Dit vliegveld ligt dicht bij de stad Pisa.

Hoe kun je het centrum van Florence snel bereiken?
Vanaf Florence Airport kun je het centrum van Florence gemakkelijk bereiken met de shuttlebus. De rit naar het centrum duurt ongeveer 25 minuten. Sinds het voorjaar van 2019 is de nieuwe Tramvia 2 in gebruik genomen en die brengt je in een mum van tijd van het vliegveld Peretola naar het centrum van Florence. Ook deze Tramvia stopt bij het centraal station van Florence. 

Vanaf Pisa Airport Galileo Galilei kun je het centrum van Florence uitstekend bereiken met bijvoorbeeld een huurauto. Uiteraard is het ook mogelijk om de trein of bus te pakken. 

Taxi
De taxi is de snelste manier om van het vliegveld naar je hotel of appartement in het centrum van Florence te gaan (en terug). De taxi´s staan buiten voor de aankomsthal. Via Transferz (voorheen TaxiTender) kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar de luchthaven in Florence kost. Je weet zo vooraf precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement.

TIP: Zonder stress van en naar het vliegveld in Florence? Reserveer dan vooraf een taxi via Transferz!

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf de luchthaven van Florence

Florence_taxi

De beste reisperiode voor een trip naar Florence
Florence wordt gekenmerkt door een mediterraans klimaat. De Middellandse Zee heeft grote invloed op het klimaat in de stad. Eigenlijk is Florence het gehele jaar goed te bezoeken. In de zomermaanden kan het er wel heet zijn en in de winter vriest het eigenlijk nauwelijks. Zelfs bij wat minder weer, hoef je je gelukkig geen moment te vervelen in deze prachtige stad.

Goedkoop vliegen naar Florence
Wil je op een goedkope manier naar Florence vliegen? Boek dan je vliegtickets vroeg van tevoren. Daarmee ben je goedkoper uit dan wanneer je een last minute vliegticket boekt. Vliegtickets kun je eenvoudig boeken via een prijsvergelijker. Mocht je in de gelegenheid zijn, probeer dan overdag te vliegen en op een doordeweekse dag. Dit scheelt vaak ook aanzienlijk in de kosten.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in Italië

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli