FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Topic Travel - Vakantiehuizen in Toscane

Topic Travel Vakantiehuizen is dé Nederlandse specialist voor je vakantie in onder andere Italië. Je kunt online zoeken en boeken naar een villa of vakantiehuis in de buurt van Florence (of elders in Toscane) met gegarandeerde beschikbaarheid. 

Droom op de website van Topic Travel vast weg bij een luxe villa met privé-zwembad of een vrijstaande vakantiewoning in de heuvels van Toscane of bekijk onze voorselectie van drie mooie villa's:

Podere Enrica
Wat een strategische plek! Deze kleinschalige podere ligt midden in het groen van de Chianti-streek en toch nog geen 15 kilometer van de snelweg die je naar Florence (40 km) voert in het noorden en naar Arezzo (40 km) in het zuiden. Een aanrader is het kasteel van Brolio, vlak bij Gaiole in Chianti (20 km): dit kasteel is al sinds de twaalfde eeuw in handen van de adellijke familie Ricasoli, die op de omringende heuvels zijn wijn verbouwt. Ook het schattige dorpje Radda in Chianti (20 km) mag je zeker niet overslaan. Het middeleeuwse centrum is nog grotendeels intact en dat zorgt voor een bijzondere sfeer waar je van kunt proeven onder het genot van een heerlijk glas Chianti Classico. Wil je een dagje bijkomen van alle cultuur en natuur? Dan biedt het gezamenlijke zwembad uitkomst: genietend van de zon op je ligstoel kom je hier helemaal tot rust! Om je heen zie je de vele olijfbomen en wijnranken van de agriturismo die door de familie wordt gerund.

Boek nu je verblijf bij Podere Enrica

Podere San Donato
Schitterend gelegen landgoed in de nabijheid van Florence (28 km), temidden van een typisch Toscaans, glooiend heuvellandschap, vol met wijn- en olijfboomgaarden. Sfeervolle podere met prachtig uitzicht over de Arno vallei. De Podere produceert zijn eigen wijn- en olijfolie en spreidt zich uit over maar liefst 18 hectare. Hier kun je genieten van het grote gezamenlijke zwembad dat geheel omheind is. De kinderen kunnen hier heerlijk plonsen! Podere San Donato bestaat uit een aantal prachtig gerestaureerde gebouwtjes waarin 6 vakantiewoningen zijn ondergebracht. De fraaie houten balkenplafonds en de terracotta vloeren dragen sterk bij aan de gezellige ambiance van hun interieur, die karaktervol en keurig netjes ingericht zijn. 

Boek nu je verblijf bij Podere San Donato

Torre Val di Pesa
Over hartje Chianti gesproken! Vanaf dit vakantieadres hoef je niet veel moeite te doen om panoramische routes uit te stippelen. Ze liggen namelijk voor het oprapen! Of je nu in de richting van Florence (30 km), Siena (40 km), Castelfiorentino (26 km) of Greve in Chianti (24 km) rijdt, je wordt telkens opnieuw getrakteerd op prachtige landschappen met eeuwenoude cipressen, middeleeuwse dorpjes en kastelen en adembenemende uitzichten. Alhoewel... voor een prachtig uitzicht hoef je de deur niet uit! Vanaf Torre Val di Pesa heb je namelijk niet alleen een mooi uitzicht op de alom bekende middeleeuwse plaats San Gimignano (24 km) met zijn vele torens, maar ook op het markante Toscaanse glooiende heuvellandschap.

Boek nu je verblijf bij Torre Val di Pesa 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli