Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Aanbiedingen stedentrips Florence van TUI

Florence en Toscane horen tot de meest populaire bestemmingen in ItaliŽ voor een vakantie of stedentrip. En dat is niet voor niets, er valt zo veel moois te genieten en te bewonderen in deze prachtige streek en kunststad! Het centrum van Florence vormt in feite ťťn groot openluchtmuseum.

Bezienswaardigheden als de Dom met zijn prachtige koepel en de Campanile (klokkentoren), Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, en de Ponte Vecchio, de beroemde brug over de Arno, liggen allemaal op loopafstand van elkaar. En vergeet ook de vele musea niet met hun indrukwekkende schat aan kunstvoorwerpen.

Bekijk alle stedentrips Florence van TUI

Florence_ponte-vecchio

Kunst
Florence biedt onderdak aan ruim een vijfde deel van alle westerse kunstschatten, met de Galleria degli Uffizi als absolute koploper. Maar ook in de Galleria dellíAcademia met de David van Michelangelo kun je gemakkelijk uren doorbrengen.

Naast de bekende highlights kent Florence nog tal van bijzondere en mooie minder bekende bezienswaardigheden die een citytrip naar Florence extra leuk maken. Zoals de Cappelle Medicee, de kerken San Lorenze en San Miniato al Monte (met een schitterend uitzicht op Florence!), de musea Bargello, Museo dell'Opera del Duomo en Museo degli Innocenti.

Hotel
Verscheidene hotels van TUI liggen op loopafstand van de binnenstad van Florence waar je door de sfeervolle straten kunt wandelen en alle paleizen en piazzi in de stad kunt bewonderen. Vanuit de hotelkamer in een luxe 4 sterren hotel van TUI heb je een mooi uitzicht op de Dom met zijn hoge oranje koepel. In de avond wordt deze prachtig verlicht!

Bekijk de aanbiedingen voor een citytrip naar Florence

Florence_duomo-battistero-campanile

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli