FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Kerst in Florence

Locatie: Florence, Piazza Santa Croce

Piazza Santa Croce in Florence wordt in december omgetoverd tot een sfeervol verlichte kerstmarkt. Op de markt, aan de voet van de Santa Croce, staan circa 50 houten kraampjes die allerlei moois, leuks en lekkers aanbieden, van kerstversieringen tot allerlei lekkers voor de Kerst, zoals apfelstrudel, gluhwein en delicatessen uit heel Europa. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals optredens van vaandelzwaaiers, concerten en voorstellingen voor kinderen.

De kerstmarkt op het Piazza Santa Croce, van 19 november tot en met 18 december 2022, is volgens de Florentijnen een van de oudste kerstmarkten; de kraampjes zouden al ruim 500 jaar in december het plein bevolken. De kerstmarkt is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

Florence_mercato-di-natale-santa-croce

Natuurlijk is er nog meer te beleven in Florence tijdens de feestdagen, bijvoorbeeld aan de andere kant van de Arno, in de wijk Oltrarno. Op het levendige Piazza Santo Spirito vindt op de derde zondag van december Fierucola di Natale plaats – een kerstmarkt die bekend staat om de gezellige, ongedwongen sfeer. Op het Piazza Santissima Annunziata vindt op 8 december de Fierucola dell'Immacolata, een kleine kerstmarkt, plaats.

Firenze Noël
Vanaf de eerste week van december is er Firenze Noël bij Stazione Leopolda in Florence. Een kerstmarkt, waar je (na het betalen van een toegangsprijs) talloze kraampjes kunt vinden met onder andere kerstversieringen, culinaire producten uit de streek en seizoensdelicatessen. De markt wordt opgelicht door sfeervolle kerstlampjes en er is een speciaal ‘chocoladedorpje' waar de meest bekende chocolademeesters uit de omgeving een stand hebben.

Firenze Winter Park
Winters genieten in Florence zelf doe je in het Firenze Winter Park, waar je kunt skiën, sleeën en schaatsen. Bij Obihall, aan de Lungarno Aldo Moro. De datums voor 2022 zijn nog niet bekend.

Florence_kerstmarkt-santa croce

Kerst bij Duomo
Op het plein bij de Duomo staat vanaf 8 december een grote, prachtig versierde kerstboom en een schitterende kerststal met terracotta beelden. De beelden zijn gemaakt in het ten zuiden van Florence gelegen Impruneta, waar de mooiste terracotta beelden, potten en dakpannen gebakken worden.

De kribbe blijft leeg tot kerstavond, dan wordt er een kindje van terracotta ingelegd dat op 6 januari bezocht zal worden door de drie wijzen uit het oosten. Op Piazza della Repubblica staat ook een grote kerstboom en is de kleurrijke carrousel helemaal in kerstsfeer versierd. Geniet hier ook van de mooi versierde etalages van warenhuis La Rinascente. Op het Piazzale Michelangelo, het plein vanwaar je ook 's winters het mooiste uitzicht over Florence hebt, staat ook een mooi versierde kerstboom.

Florence_kerst-duomo

Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli