florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Lo Scoppio del Carro

Locatie: Florence, Piazza del Duomo

Met Pasen is het oppassen geblazen in Florence! Op Paaszondag wordt op het Piazza del Duomo, voor de grote kathedraal, namelijk een versierde ossenkar tot ontploffing gebracht. Lo Scoppio del Carro, heet dit spektakel.

Florence_scoppio-del-carro

Deze traditie stamt nog uit de tijd van de kruistochten, toen men dit gebruik introduceerde om de wederopstandig van Jezus te vieren.†Hoewel het in Florence inmiddels op een heel wat modernere manier gebeurt, is het nog steeds een meer dan indrukwekkend schouwspel.

Om 10 uur vertrekt er een historische stoet met trommelaars, vaandelzwaaiers en de kar met versierde witte ossen er voor naar het plein tussen de Duomo en de Battistero. Rond 11 uur steekt de aartsbisschop in de Dom een vuurpijl aan die via een kabel naar de kar gaat en daar zorgt voor een gigantische 'explosie' met veel vuurwerk. Als je tijdens de Paasdagen in Florence bent, moet je dan ook zeker even een kijkje nemen!

Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli