florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Expositie Jan Fabre

Locatie: Forte di Belvedere, Florence

In Florence kun je tot 2 oktober 2016 op het Piazza della Signoria, in het Palazzo Vecchio en bij Forte di Belvedere genieten van de glimmende metalen kunstwerken van Jan Fabre. Fabre is een van de meest innovatieve en belangrijke vertegenwoordigers van de hedendaagse kunst. De expositie 'Spiritual Guards' laat meer dan 100 werken zien van de Vlaamse kunstenaar.

Piazza della Signoria
Op Piazza della Signoria waar vorig jaar het ruim 3 meter hoge goudkleurige beeld Pluto & Proserpina van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons naast de David van Michelangelo stond, staat nu een enorme (5 meter lang en 3 meter hoog) bronzen schildpad, met als berijder een zelfportret van Fabre. Naast het kunstwerk van de schildpad, 'Searching for Utopia' geheten, zie je tegen de gevel van Pallazzo Vecchio 'The man who measures the clouds', die tussen Donatello's Judith en Holofernes en Michelangelo's David zijn armen hemelwaarts strekt en de wolken probeert te meten.

Florence_Jan-Fabre

Deze wolkenmetende man is een mooie toevoeging aan alle 'oude' beelden op het Piazza della Signoria. Net als met het werk van Jeff Koons vorig jaar ontstaat er een interessante dialoog tussen renaissance- en moderne kunst, tussen kunstenaars van ongeveer vijfhonderd jaar geleden en kunstenaars van nu. In het Palazzo Vecchio is ook een aantal kunstwerken van de hand van Fabre te zien, waaronder een enorme wereldbol gemaakt van kevers.

Forte di Belvedere
Op het terrein bij Forte di Belvedere kun je ruim zestig kunstwerken van Jan Fabre bewonderen. Laat je verrassen door de man die de wolken dirigeert, gekke gezichten, glinsterende kevers en een rij badkuipen waarin de Florentijnse lucht wordt weerspiegeld. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over Florence. De toegang is gratis.

Florence_Jan-Fabre

Spiritual Guards is nog tot en met 2 oktober 2016 te zien. De expositie bij het Forte di Belvedere is dagelijks (behalve op maandag) te bezoeken van 10.30 tot 19.30 uur. Het Palazzo Vecchio is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur (en in de zomer zelfs tot 23.00 uur), behalve op donderdag, dan sluit het museum om 14.00 uur.

Florence_jan-fabre-forte-di-belvedere

Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli