florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Verrocchio, leermeester van Leonardo

Locatie: Palazzo Strozzi, Florence

Op 2 mei is het 500 jaar geleden dat Leonardo da Vinci overleed en in Italië wordt er daarom dit jaar veel georganiseerd om het werk van dit genie uit de renaissance in de schijnwerpers te zetten. Palazzo Strozzi en het Bargello in Florence doen dat met een bijzondere tentoonstelling over Andrea del Verrocchio, de leermeester van Da Vinci.

Verrocchio werd bekend als beeldhouwer, bronsgieter, schilder en edelsmid. Op de tentoonstelling in Florence zijn meer dan 120 werken te zien, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen van Verrocchio. Afkomstig van de belangrijkste musea en collecties in de wereld, zoals het Metropolitan Museum of Art in New York, het Musée du Louvre in Parijs, het Rijksmuseum in Amsterdam, het Victoria and Albert Museum in Londen en de Galleria degli Uffizi in Florence.

Florence_Verrocchio-leonardo

Ook het werk van andere kunstenaars die actief waren tijdens de gouden jaren onder de heerschappij van Lorenzo il Magnifico,  in de tweede helft van de vijftiende eeuw,  is op  de tentoonstelling te zien. Zoals werk van Desiderio da Settignano, Domenico Ghirlandaio, Sandro Botticelli, Pietro Perugino en uiteraard Leonardo da Vinci. Van Da Vinci zijn zes (vroege) werken opgenomen, enkele voor het eerste te zien in Italië.

Verrocchio, il maestro di Leonardo
Palazzo Strozzi en Museo del Bargello, Florence
9 maart - 14 juli 2019 

Florence_verrocchio-madonna-con-bambino

Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in Italië

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli