Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Pietà Michelangelo

Locatie: Museo dell'Opera del Duomo, Florence

Voor het eerst in de geschiedenis komen de drie Pietà's van Michelangelo samen in het Museo dell'Opera del Duomo in Florence. Naast elkaar geplaatst, bieden de drie Pietà's de mogelijkheid om de evolutie van Michelangelo's kunst en zijn spirituele rijping te bestuderen, vanaf zijn vroege jeugd, toen hij in Rome de Vaticaanse Pietà beeldhouwde dat nu in het schip van de oude Sint-Pietersbasiliek staat. De Pietà Bandini (waarvan de restauratie net is voltooid) en de Pietà Rondanini (waarvan het origineel te bewonderen is in Milaan) maakte hij aan het einde van zijn carrière.

Florence_Pieta-michelangelo

Pietà is in de kunst de benaming voor een afbeelding of uitbeelding van de dode Christus vergezeld door Maria of engelen. Het kan een schilderij of een beeld zijn. In de komende herfst worden de drie gipsafgietsels van de originele Pietà tentoongesteld in Milaan in de Sala delle Cariatidi van Palazzo Reale in een nieuwe speciaal ontworpen setting.

Le tre Pietà di Michelangelo
Museo dell'Opera del Duomo, Florence
24 februari - 1 augustus 2022

Florence_Pieta_Firenze

Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli