FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Expositie Escher

Locatie: Museo degli Innocenti, Florence

Het Museo degli Innocenti in Florence biedt tot 7 mei 2023 onderdak aan ongeveer tweehonderd werken van de Nederlandse kunstenaar en graveur Maurits Cornelis Escher, waaronder een aantal van zijn iconische werken waarin niets is wat het lijkt. In de zalen van een van de oudste weeshuizen ter wereld vergaap je je onder meer aan Eschers hand die een reflecterende bol vasthoudt, aan zijn beroemde Metamorfosen en aan zijn Dag en Nacht. Escher werd de afgelopen jaren door het grote publiek ontdekt en is uitgegroeid tot een van de meest geliefde kunstenaars ter wereld, zozeer zelfs dat de aan hem opgedragen tentoonstellingen alle bezoekersrecords hebben gebroken.

Florence_escher

Escher werd in 1898 in Nederland geboren en stierf daar in 1972. In 1922 bezocht hij ItaliŽ voor het eerst, waar hij vervolgens vele jaren woonde, het van noord naar zuid bezocht en het in veel van zijn werken liet terugkomen. Rusteloos, gereserveerd en ongetwijfeld briljant, creŽert Escher in zijn beroemde gravures en litho's een unieke, fantasierijke, onmogelijke wereld, waar kunst, wiskunde, wetenschap, natuurkunde en design samenkomen. De expositie in Florence is een bloemlezing van het werk van Escher, met ongeveer 200 werken en de meest iconische werken die hem over de hele wereld beroemd hebben gemaakt, zoals Hand met spiegelende bol (1935), Vincolo d'union (1956), Metamorphosis II (1939), Dag en Nacht (1938) en de reeks van de Emblemata.

Escher
Museo degli Innocenti, Florence
20 oktober 2022 - 7 mei 2023

Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli