Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Expositie Olafur Eliasson

Locatie: Palazzo Strozzi, Florence

Palazzo Strozzi in Florence biedt tot 22 januari 2023 onderdak aan een tentoonstelling gewijd aan het werk van de IJslands-Deense kunstenaar Olafur Eliasson. Het is de grootste tentoonstelling ooit gehouden in ItaliŽ gewijd aan een van de meest originele en visionaire hedendaagse kunstenaars van onze tijd. Beroemd om meeslepende installaties die zich richten op de bezoeker, nodigt Olafur Eliasson ons uit om na te denken over het idee van gedeelde en relationele ervaring van de werkelijkheid.

Florence_Olafur-Eliasson

De tentoonstelling in Florence is een creatie van de directe interactie van de kunstenaar met de ruimtes van Palazzo Strozzi. De kunstenaar heeft aan alle renaissance-ruimtes van het Palazzo gewerkt, van de binnenplaats tot de Piano Nobile en de Strozzina. Hij creert een boeiend pad tussen nieuwe installaties en historische werken die elementen als kleur, water en licht combineren om een ​​interactie met onze zintuigen te creŽren. De historische en symbolische architectuur van het Palazzo wordt opnieuw vormgegeven met installaties die zijn gebouwd rond de bezoeker die een integraal onderdeel van het kunstwerk wordt.

Florence_Olafur-Eliasson_
Olafur Eliasson (1967) werkt met beeldhouwkunst, schilderkunst, fotografie, video, installaties en digitale media. Zijn kunst wordt geleid door zijn interesse in perceptie, beweging, beleving, zijn eigen gevoelens en die van de gemeenschap. Haar praktijk is niet beperkt tot de grenzen van musea en galerijen, zij betrekt het publiek door middel van architecturale projecten, interventies in openbare ruimte, artistieke, sociale en ecologische educatieve acties.†Sinds 1997 zijn zijn uitgebreide solotentoonstellingen te zien in grote musea over de hele wereld.

De tentoonstelling valt samen met de presentatie van een nieuwe site-specifieke installatie van de kunstenaar voor het Castello di Rivoli Museum d'Arte Contemporanea, dat vanaf 3 november 2022 voor het publiek toegankelijk zal zijn.

Olafur Eliasson - Nel Tuo Tempo
Palazzo Strozzi, Florence
22 september 2022 - 22 januari 2023

Florence_Olafur-Eliasson

Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli