FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Slapen in de kamers van de Santa Croce

B&B Le Stanze di Santa Croce ligt in het hart van Florence, op slechts een paar meter van de schitterende Santa Croce. De levendige wijk waarin de knusse B&B ligt is dicht bij alle grote bezienswaardigheden maar wordt nog bewoond door echte Florentijnen – hetgeen je terugziet in de levendige Sant’Ambrogio-markt en de vele winkeltjes en werkplaatsen.

Florence_bed-breakfast-stanze-di-santa-croceMariangela, de eigenaresse van de B&B, heeft haar hart en ziel in de kleurrijke inrichting van de kamers gestopt. Je vindt hier geen standaardkamers, maar stanze met prachtige, handgemaakte kastjes, tafels en bedden. Warme kleuren, zowel in de kamers als in de badkamer. Kleine leren boekjes aan de sleutelhanger. En dan de namen: elke kamer is genoemd naar een oude Florentijnse klok, die ooit in de vele klokkentorens die de stad rijk is luidden.

In de ontbijtruimte (die ’s zomers wordt omgetoverd tot een groot terras) serveert ze elke ochtend zelfgebakken taart, brood, huisgemaakte jams, fruit en versgezette koffie of thee.

Daarnaast organiseert Mariangela kookworkshops, ook voor mensen die niet te gast zijn bij Le Stanze di Santa Croce. Eerst ga je met haar naar de markt van Sant’Ambrogio om inkopen te doen en daarna duik je de keuken in om de heerlijkste gerechten te bereiden, die vaak nog worden gemaakt volgens oude familierecepten. Uiteraard wordt er na afloop gezamenlijk gegeten.

B&B Le Stanze di Santa Croce
Via delle Pinzochere 6, Florence

Florence-ontbijt-Stanze-di-Santa-croce
 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli