Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Restaurant Alle Murate

Alle Murate is niet zomaar een eetgelegenheid. Het is een bijna magische plek in Florence, waar kunst en eten hand in hand gaan. Alle Murate is gevestigd in het Palazzo dell’Arte dei Giudici e Notai, dat in het begin van de veertiende eeuw samen met het Bargello en het Palazzo Vecchio tot de drie belangrijkste plekken van Florence werd gerekend.

Florence_DanteHier kwamen de rechters en notarissen bij elkaar om hun zaken te bespreken – en dat moest natuurlijk wel in een mooi versierde ruimte, met fresco’s op de wanden en op het plafond. 

Dante
De fresco's zijn inmiddels prachtig gerestaureerd en tijdens de restauratie bleken die fresco’s van onschatbare waarde. Op een van de muren prijkte namelijk het gezicht van niemand minder dan Dante. Anders dan op de portretten die we van hem kenden – hij bleek weliswaar een grote neus te hebben, maar niet zo’n haviksneus als waarmee Dante sinds de renaissance altijd wordt afgebeeld.

Het palazzo was inmiddels verhuurd aan Umberto Montano, die er een prachtig restaurant wilde vestigen. Dantes gezicht kwam voor hem als een waar cadeau – en hij besloot dit bijzondere portret dan ook in ere te laten herstellen. Hij investeerde in de restauratie van de fresco’s, om ervoor te zorgen dat ze voor de toekomstige generaties bewaard blijven, terwijl zijn gasten er toch van kunnen genieten.

Onder en naast de fresco's staan de tafels elke avond prachtig gedekt klaar. Voor je aan tafel gaat, krijg je echter eerst de mogelijkheid om met een audioguide de fresco’s te bekijken en de geschiedenis die achter deze gezichten schuil gaat te horen. Daarna is het extra genieten van de bijzondere gerechten die op tafel verschijnen. Het perfecte adres voor een unieke avond in de stad van de renaissance!

Alle Murate
Via del Proconsolo 16r, Florence

Florence_Alle-Murate
 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli