Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Cioccolateria Hemingway

Je loopt heerlijk door Florence en hebt na een dag vol genieten van musea, mooie architectuur en flink shoppen zin om alles even te laten bezinken met een lekker kopje thee of warme chocolademelk. De plek waar je dan het beste heen kunt gaan is Cioccolateria Hemingway; een gezellige bar waar je geniet van pure kruidenthee tot de allerbeste warme chocolademelk. Sophie Kruijsdijk van Sense Florence neemt je mee naar dit warme adres!

Florence_hemingwayKies uit de met aandacht geselecteerde  bonbons of allerlei zelfgebakken soorten taarten en cakes om je vingers bij af te likken. Eigenaresse Patrizia wil mensen een exclusieve ervaring van de hoogste kwaliteit aanbieden en slaagt daar met vlag en wimpel in. Haar passie proef en zie je terug in elk klein detail en de knusse aankleding geeft je dan ook een echt huiskamergevoel als je neerploft op een van de comfortabele fauteuils.

Hemingway bestaat al een hele tijd. In de eerste instantie hadden drie dames het idee opgevat om een ontmoetingsplek te creëren waar je rustig kon lezen en iets warms kon nuttigen. Aangezien ze dit naast hun reguliere werk deden, viel het op een gegeven moment niet meer te combineren. De dames vlogen elkaar ondertussen in de haren en daar was Massimo. Deze bevlogen ondernemer wilde Hemingway omtoveren tot een echte bar waarbij kwaliteit en gastvrijheid voorop stonden. Hij zat vol ideeën en Patrizia sprong actief bij en zette zich met al haar passie voor de volle 100% in.

Florence_hemingwayMassimo was zo druk met al zijn activiteiten en initiatieven over de hele wereld dat het op een gegeven moment allemaal over begon te lopen. Patrizia stond maar al te graag klaar om de boel over te nemen en heeft met haar partner deze bar tot een heus begrip in Florence gemaakt.
Er staat nu dan ook regelmatig een rij buiten met mensen die hun chocoladeshot komen halen en tegelijkertijd gewoon een gezellige avond met vrienden willen doorbrengen.

'Deze plek is voor mensen die de kwaliteit van hun avond kunnen proeven in onze producten,' zegt Patrizia na wat nadenken. 'We hebben ook cocktails, die we bereiden met veel aandacht zodat deze vervolgens met diezelfde mate van aandacht worden genuttigd.' Alle producten worden zeer kritisch geselecteerd en alleen de allerbeste leveranciers krijgen een eervol plekje op het menu.

Florence_hemingwayHemingway biedt een oneindige keuze aan proeverijen van rum met chocola (van onder anderen de Nederlandse chocolademaker Paul de Bondt!) tot grappa, zoete Italiaanse dessertwijnen en zelfs bier gecombineerd met de meest exclusieve pralines. De unieke warme cocktails zijn een echte aanrader waarbij thee gecombineerd wordt met een likeur, zoals Southern Comfort, en vervolgens wordt verrijkt met kaneel, suiker, melk en wat citroenschil.

Stap binnen in deze oase van gezelligheid waar je hartelijk onthaald wordt door het personeel. Ga zitten, blader rustig door het uitgebreide menu en geniet, net als Hemingway dat zo goed kon, van de mooie dingen des levens.

Cioccolateria Hemingway
Piazza Piattellina 9r, Florence
(Oltrarno)

Openingstijden:
maandag – donderdag: 17.30 – 01.00 uur,
vrijdag – zaterdag: 16.30 – 02.00 uur, zondag: 16.30 – 01.00 uur 
Florence_hemingway

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli