FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Openingstijden in Florence

Het is natuurlijk eigenlijk onmogelijk om iets algemeens te zeggen over de openingstijden van de winkels en musea in Florence - het blijft ten slotte een Italiaanse stad, waar niets zeker is en waar elke dag anders kan zijn dan de vorige. Maar het is goed om in elk geval rekening te houden met onderstaande opmerkingen!

De meeste kerken in Florence openen 's ochtends al vroeg hun deuren voor de eerste mis. Tot de lunchpauze (die meestal rond 13.00 uur begint, maar een uurtje eerder kan ook) blijven de meeste kerken open, waarna ze tot het einde van de middag gesloten blijven. Vanaf 16.00 uur kun je meestal wel weer naar binnen. Om 20.00 uur gaan de meeste kerken weer dicht.

Ditzelfde geldt ook voor de winkels. Hoewel steeds meer winkels in Florence, zeker de grote ketens in de bekende winkelstraten, de hele dag open blijven, hanteren veel kleinere winkels dezelfde openingstijden als de kerken, dus van 9.00 uur 's ochtends tot 13.00 uur 's middags, en dan weer van 16.00 tot 20.00 uur.

Ook de musea houden vaak dit tijdschema aan, al zijn er heel veel musea en bezienswaardigheden die alleen 's ochtends open zijn. Check om teleurstelling te voorkomen dus goed de openingstijden van de plekken in Florence die je echt graag wilt bezoeken. let hierbij ook op het feit dat veel bezienswaardigheden aparte openingstijden kennen voor de winter en de zomer. In de zomer zijn ze vaak langer of op meerdere dagen te bezoeken.

Op maandag zijn de meeste musea gesloten, Ook op de belangrijkste feestdagen, zoals Nieuwjaarsdag, 1 mei, Ferragosto (15 augustus) en Eerste Kerstdag, zijn de meeste musea in Florence gesloten.

Restaurants zijn voor de lunch geopend tussen 12.00 en 15.00 uur en voor het diner vanaf 19.30 uur. Uiteraard zijn er in Florence veel gelegenheden waar je de hele dag door kunt eten, maar de echte†osterie en trattorie houden zich strikt aan deze tijden. Gelukkig zijn de meeste koffiebarretjes en ijssalons van de vroege ochtend tot diep in de nacht geopend, zodat je je honger altijd op Italiaanse wijze kunt stillen!†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli