FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

My Sugar

Een van de nieuwere ijssalons in Florence is My Sugar van ijsmaker Alberto Bati. Hij was tijdens het Gelato Festival in 2016 een van de winnaars met de smaak Araminta (kaneel en sinaasappel).

Voor het kleine zaakje aan Via de Ginori staat sindsdien regelmatig een rij van ijsliefhebbers. En terecht! IJsmaker Bati experimenteert graag met smaakcombinaties, ingredi:enten en verhoudingen. En dat leidt tot verrassend lekkere smaken.

Florence_ijs-my-sugar

My Sugar werkt alleen met natuurlijke ingrediŽnten en voegt geen onnodige kleurstoffen toe. Aanraders zijn behalve de Araminta, smaken als crema di arachidi (pindakaas..), cioccolato al Chianti (chocolade-ijs met een beetje rode wijn), melacotta (appel, ricotta-'kaas', kaneel, honing) pistache, mango, coco (kokos), mojito en tiramisu. Ook de hoorntjes waar de ijs in gaat zijn lekker. Alberto haalt die uit Oristano (op SardiniŽ), aangezien volgens hem ook voor de drager van het ijs de allerhoogste kwaliteitseis moet gelden.

My Sugar
Via de'Ginori 49/r, Florence

Florence_ijs-my-sugar

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli