My Sugar
Een van de nieuwere ijssalons in Florence is My Sugar van ijsmaker Alberto Bati. Hij was tijdens het Gelato Festival in 2016 een van de winnaars met de smaak Araminta (kaneel en sinaasappel).
Voor het kleine zaakje aan Via de Ginori staat sindsdien regelmatig een rij van ijsliefhebbers. En terecht! IJsmaker Bati experimenteert graag met smaakcombinaties, ingredi:enten en verhoudingen. En dat leidt tot verrassend lekkere smaken.
My Sugar werkt alleen met natuurlijke ingrediënten en voegt geen onnodige kleurstoffen toe. Aanraders zijn behalve de Araminta, smaken als crema di arachidi (pindakaas..), cioccolato al Chianti (chocolade-ijs met een beetje rode wijn), melacotta (appel, ricotta-'kaas', kaneel, honing) pistache, mango, coco (kokos), mojito en tiramisu. Ook de hoorntjes waar de ijs in gaat zijn lekker. Alberto haalt die uit Oristano (op Sardinië), aangezien volgens hem ook voor de drager van het ijs de allerhoogste kwaliteitseis moet gelden.
My Sugar
Via de'Ginori 49/r, Florence