FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Verzwijging

In het barokke Florence van het jaar 1691 krijgt beeldhouwer Gaetano Zummo van een van de laatst heersende Medici een bijzondere opdracht: hij moet een wassen beeld creŽren van de perfecte naakte vrouw.†

Florence_Boeken_Verzwijging.jpgFlorence is in deze tijd een duistere stad - vol geheimen en verzwijgingen - waar alles verboden en juist daarom mogelijk is. De inwoners zijn geobsedeerd door kunst, verleiding en macht. Zummo voelt zich in deze hedonistische stad steeds onveiliger. Zijn geheimen uit het verleden achtervolgen hem en bedreigen zijn bestaan als kunstenaar.

Dan raakt hij geobsedeerd door de mysterieuze Faustina, een vrouw die haar eigen duistere achtergrond heeft en misschien wel veel gevaarlijker is dan hij ooit had kunnen vermoeden. Verzwijging is een liefdesverhaal, een moordroman en een portret van een beroemde stad in tijden van gedwongen soberheid. Het gaat over wat verborgen ligt en verboden wordt, maar tegelijkertijd over menselijke passie en duistere onthullingen.

De Britse schrijver Rupert Thomson (1955) studeerde in Cambridge zowel middeleeuwse geschiedenis als politieke filosofie. Enkele van zijn boeken haalden de shortlists van belangrijke prijzen. Zijn boek, The book of revelation, is verfilmd.

Verzwijging
Rupert Thomson
Xander Uitgevers B.V., 2013
ISBN†9789401601290
Ä 6,90 (paperback)
Ä 9,99 (ebook)

Bestel Verzwijging bij bol.com

Bestel hier het ebook


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli