Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

De Medici

Florence, 1429. Giovanni deí Medici heeft van het familiebedrijf een van de machtigste banken van de wereld gemaakt. Als hij op mysterieuze wijze om het leven komt, moeten zijn zoons Cosimo en Lorenzo alles op alles zetten om hun vijanden te slim af te zijn en hun bloedverwanten te beschermen.

Florence_Boeken_Medici_Matteo_StrukulCosimo deí Medici wordt na de dood van zijn vader hoofd van de machtige Florentijnse familie. Zijn grote liefdes zijn kunst en architectuur, maar nu rust de verantwoordelijkheid van het hele Medici-imperium op zijn schouders. Bovendien vermoedt zijn broer Lorenzo dat hun vader is vergiftigd door een van hun vele vijanden.

Dagelijks worden de broers geconfronteerd met moord, verraad en dodelijke machtsspelletjes, niet alleen door hun grootste vijanden, maar ook door beeldschone vrouwen met een dubbele agendaÖ Wanhopig proberen ze de moordenaar van hun vader te vinden en daarmee de familie-eer te redden, maar weten ze lang genoeg in leven te blijven?

Een meeslepende historische roman over de machtigste familie van het vijftiende-eeuwse ItaliŽ, voor liefhebbers van de tv-series The Tudors en The Borgias.

De Medici†is deel 1 van de trilogie over de bekendste familie van ItaliŽ. In†deel†2†volgen we het leven van†kleinzoon Lorenzo de Medici. In deel 3 is†Caterina de' Medici, de echtgenote van Hendrik II en koningin van Frankrijk de hoofdpersoon.

De Medici
Matteo Strukul
Boekerij, 2017
ISBN 9789022580752
Ä19,99 (paperback)
Ä12,99 (ebook)

Bestel De Medici bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli