florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

De smaken van ItaliŽ

'De smaken van ItaliŽ' is een bekroonde klassieker geschreven door Claudia Roden, een van de belangrijkste culinaire auteurs van dit moment.†

Florence_Boeken_Claudia_Roden_De_smaken_van_ItalieToen het boek in 1989 voor het eerst verscheen, maakte het al een enorme indruk. Sindsdien bleef het het meest gezaghebbende ťn het meest toegankelijke kookboek over een van de lekkerste keukens van de wereld, de Italiaanse.

Deze nieuwe uitgave uit 2019, gaf Claudia de gelegenheid haar boek bij te werken en nieuwe recepten toe te voegen. Ze reisde voor haar onderzoek door heel ItaliŽ, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken. Veel tijd bracht ze door in restaurants, maar ook in privťkeukens -niet alleen om te zien hoe er wordt gekookt, maar ook om te luisteren naar de bijbehorende verhalen.

De gerechten in 'De smaken van ItaliŽ' zijn eenvoudig, onverwacht, zalig en onweerstaanbaar - een combinatie van de keukens van het platteland, de boerenkeuken en de 'grote gerechten' van de adel. Claudia's prachtige en onderhoudende boek bevat zo'n 300 recepten.

Claudia Roden werd geboren in CaÔro, waar ze ook opgroeide. Zij ging in Parijs naar school en daarna naar Londen om kunstgeschiedenis te studeren. Haar ouders verlieten Egypte na de Suezcrisis in 1956, waarna de familie zich in Engeland vestigde. In 1960 begon ze met schrijven over eten, deels om te proberen het verloren familiekapitaal weer terug te verdienen, maar ook vanuit het verlangen heerlijke gerechten en andere werelden te ontdekken. Het eten van ItaliŽ groeide uit tot de serie 'De smaken van ItaliŽ' die in 1987 in het magazine van de Sunday Times verscheen.

Recepten uit De smaken van ItaliŽ vind je op de receptenpagina†van Florence-Nu.

De smaken van ItaliŽ
Claudia Roden
Fontaine Uitgevers, 2019
ISBN 9789059566279
Ä 29,99

Bestel De smaken van ItaliŽ bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli