florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Het huis De Medici

Florence, 1469. De voorbereidingen voor het huwelijk tussen Lorenzo de Medici en Clarice Orsini zijn in volle gang. Dit huwelijk is niet makkelijk voor Lorenzo, want zijn hart behoort eigenlijk toe aan Lucrezia Donati, een buitengewoon mooie en charmante vrouw.†

Florence_Boeken_Strukul_Het_huis_de_MediciToch gehoorzaamt hij aan de wil van zijn moeder en trouwt met de dochter van een invloedrijke Romeinse familie om de banden tussen hen en de Medici te versterken.

Lorenzo wordt verscheurd door de liefde en overspoeld door alle financiŽle en politieke beslommeringen die bij het stadsbestuur komen kijken. Hierdoor verliest hij zijn tegenstanders, die erop uit zijn om de leiding over Florence over te nemen, uit het oog. Dit geeft Girolamo Riario, een neef van paus Sixtus IV, vrij baan om samen met twee aartsvijanden van de Medici en de aartsbisschop van Pisa een complot te smeden met een verschrikkelijke uitkomst: voor de ogen van Lorenzo wordt zijn broer Giuliano op gruwelijke wijze vermoord. Dit luidt een periode in van geweld en wraak, die nog lang zal durenÖ

Duik nog dieper in het stormachtige leven van de meest invloedrijke familie van het vijftiende-eeuwse ItaliŽ.†Als Lorenzo de' Medici wordt geconfronteerd met een verschrikkelijk complot, zint hij op wraak.

Het huis de Medici is deel 2 van de trilogie over de bekendste familie van ItaliŽ en we volgen kleinzoon Lorenzo de Medici. In deel 1 werd het leven van zijn grootvader Cosimo de Medici beschreven. In deel 3 is†Caterina de' Medici, de echtgenote van Hendrik II en koningin van Frankrijk de hoofdpersoon.

Het huis De Medici
Matteo Strukul
Boekerij, 2018
ISBN 9789022581834
Ä 19,99 (paperback)
Ć12,99 (ebook)

Bestel Het huis De Medici bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli