



De bijbel van de Italiaanse keuken
De Bijbel van de Italiaanse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen. Het bevat meer dan 200 recepten, zowel klassieke als moderne receptuur. Alle regio’s komen aan bod, dus ook Toscane en Florence. Met heldere how-to’s van basistechnieken en duidelijke uitleg van onmisbaar keukengerei.
In De bijbel van de Italiaanse keuken laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stapfotografie en uitleg van basisingrediënten, culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.
Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld de welbekende pasta alla puttanesca uit Campania, bereid de lekkerste saltimbocca alla Romana, proef de cotechino uit Emilia-Romagna.
De Toscaanse recepten staan bekend als de meest simpele van heel Italië. De Toscanen zelf worden door de rest van Italië de mangia faglio, de boneneters genoemd. Niet onterecht, want de keuken is heel wat bonengerechten rijk. Van lichte gerechten met witte boontjes tot stevige soep met borlottibonen en cavolo nero. Kortom, De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.
De bijbel van de Italiaanse keuken
van bagna cauda tot ossobuco en van focaccia tot zabaione
Maud Moody, Ina Bogaerts en Leonardo Pacenti
Uitgeverij Carrera, 2019
ISBN 9789048844906
€30,99 (hardcover)
€ 9,99 (ebook)
Bestel de Bijbel van de Italiaanse keuken bij bol.com
Bestel het ebook bij bol.com