FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

De boekhandelaar van Florence

Halverwege de vijftiende eeuw werd gezegd dat alle wijsheid van de wereld in Vespasiano da Bisticciís boekwinkel in Florence te vinden zou zijn. Daar werden prachtige manuscripten voor de Europese elite geproduceerd en belangrijke werken uit de klassieke oudheid herontdekt en verspreid. De winkel trok de grootste denkers van de stad aan. †

Florence_Boeken_Ross_King_De_boekhandelaar_van_FlorenceDan arriveert er in 1476 een nieuwe techniek in Florence. Het nonnenklooster van San Jacopo di Ripoli aan de andere kant van de stad bemachtigt een drukpers van een failliete Duitse drukker. Binnen de kortste keren drukken de hardwerkende nonnen een serie boeken en pamfletten, waarmee een stroom aan politieke, filosofische en religieuze ideeŽn op gang wordt gebracht.

In De boekhandelaar van Florence ontsluit bestsellerauteur Ross King het verhaal van een lokale strijd met verregaande consequenties. De stortvloed aan radicale denkstromen die werd ontketend door het gedrukte boek zou de loop van de geschiedenis veranderen; de drukpers vormde de voedingsbodem voor de renaissance en de reformatie, en maakte het pad vrij voor de verlichting Ė en voor de moderne wereld zoals we die nu kennen.

Ross King (1962) is een Canadese schrijver van fictie en non-fictie. Hij begon zijn schrijverscarriere in de jaren í90 met twee historische romans en schakelde toen over op non-fictie over historische onderwerpen die allemaal bestsellers werden.

De boekhandelaar van Florence - Over de renaissance, de boekdrukkunst en de veranderende kracht van ideeŽn
Ross King
De Bezige Bij, 2022
ISBN†9789403186214
Ä 20,99 (paperback)
Ä 14,99 (ebook)†

Bestel De boekhandelaar van Florence bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli