FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Literaire plekken - Sarah Baxter

Florence is het decor van de beroemde roman van E.M. Forster A room with a view. Lucy Honeychuch, een jonge wat naÔeve vrouw reist begin 20e eeuw met haar chaperonne vanuit het stijve, rigide Engeland naar het spontane Florence vol passie en kleur.

Londen_Boeken_Literaire_Plekken_Sarah_BaxterReis met het boek Literaire plekken naar andere tijden en plaatsen en ontdek zo belangrijke literaire locaties. Deze plekken, of het nu drukke steden zijn of afgelegen plaatsen, hebben de inspiratie gevormd voor klassieke romans. Met prachtige illustraties en bijzondere verhalen weet Literaire plekken beelden op te roepen van echte bestemmingen. Het brengt je in gedachten naar hele andere plaatsen, zoals het Londen van Oliver Twist en Charles Dickens, Berlin Alexanderplatz in Berlijn†en Florence waar het beroemde boek van E.M. Forster A room with a view (1908) zich afspeelt.

De plekken in dit boek vormen niet alleen een achtergrond voor de verhalen waarin ze voorkomen. Het zijn personages op zich die de plot, de emoties en de afloop beÔnvloeden. Ontdek de prachtig beschreven werelden van de beste auteurs ter wereld en laat je inspireren om de oorspronkelijke roman op te pakken of zelf op avontuur te gaan.

Literaire plekken
Inspirerende verhalen
Sarah Baxter
Terra, 2019
ISBN 9789089897862
Ä19,99

Bestel Literaire plekken bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli