florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Een kamer met uitzicht

De jonge, naïeve Lucy Honeychurch reist onder de hoede van haar op en top Britse tante Charlotte naar Florence. Daar, in het pension waar ze een kamer met uitzicht hebben besteld, ontmoeten ze twee landgenoten. In het zonnige en verfijnde Toscane wordt Lucy verliefd op George Emerson. 

Florence_Boeken_E_M_Forster_Een_kamer_met_uitzichtMaar hoe moet dat na terugkeer in Engeland, waar fatsoen en conventies haar een heel andere kant op dwingen? Lucy staat voor een moeilijke keuze. Een kamer met uitzicht is een heerlijke romantische komedie waarvan al generaties lang wordt gesmuld.

Edward Morgan Forster (1879-1970) was een Engels romanschrijver en essayist. Zijn werk heeft als thematiek veelal de botsing tussen twee culturen en de onoverbrugbaarheid van de verschillen. Hij haalde inspiratie voor zijn romans uit de reizen die hij maakte naar Egypte, Duitsland en India. Forster is ook bekend van A passage to India en Howards End. 

A room with a view (Een kamer met uitzicht) werd in 1987 verfilmd met Helena Bonham Carter in de hoofdrol maar ook Maggie Smith, Daniel Day Lewis en Judy Dench vertolken prachtige rollen.

Een kamer met uitzicht
E.M. Forster
Atlas Contact, 2008
ISBN 9789020409420
€14,95 (alleen tweedehands)

Bestel Een kamer met uitzicht bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli