Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Stilleven - Sarah Winman

Stilleven van Sarah Winman voert de lezer van de heuvels in Toscane naar de smog in het Londense East End en vandaar naar de pleinen van Florence. Het is een epische en speelse roman vol kleurrijke personages over schoonheid, liefde, familie en verbondenheid.

Florence_Boeken_Sarah_Winman_StillevenIn 1944, terwijl de geallieerde troepen optrekken en rondom bommen neerkomen, ontmoeten twee onbekenden elkaar in de verwoeste wijnkelder van een Toscaanse villa. Ulysses Temper is en jonge Britse soldaat die ooit wereldbollen maakte, en Evelyn Skinner een kunsthistorica - en mogelijk spionne - van in de zestig. Zij is naar Italië gekomen om schilderijen uit de puinhopen te redden en haar herinneringen opnieuw te beleven aan de keer dat ze E.M. Forster ontmoette en in Florence haar hart werd gestolen door een Italiaans dienstmeisje in een zekere kamer met uitzicht.

Onverwacht herkennen deze twee mensen in elkaar een verwante ziel, en de dingen die Evelyn vertelt over waarheid en schoonheid planten een zaadje in Ulysses' geest dat het verdere verloopt van zijn leven - en dat van de mensen die van hem houden - zal bepalen. ‘Vol mooie passages over kunst, relaties en de alles overtreffende schoonheid van Toscane […] een lofzang op liefde en kunst.’ Publishers Weekly

‘Dit heerlijke boek is een ongegeneerde viering van de liefde in al haar verschijningsvormen. Liefde voor kunst, liefde voor onbekenden, liefde voor een glas goede Italiaanse wijn en een kom pasta die precies genoeg gezouten is om naar de zee te smaken. Liefde voor verhalen. Liefde voor de liefde.’ – Rachel Joyce, schrijfster van De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry

Sarah Winman groeide op in Essex. Ze volgde een acteursopleiding en speelde onder andere in The Discovery of Heaven, met Jeroen Krabbé. Momenteel woont Sarah Winman in Londen. Ze debuteerde als romanschrijver met Toen god een konijn was, gevolgd door Het laatste jaar van Marvellous Ways en De blikman.

Stilleven
Sarah Winman
Uitgeverij Orlando, 2022
ISBN 9789083171494
€ 24,99 (paperback)
€ 16,99 (ebook)

Bestel Stilleven bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in Italië

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli