FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Trattoria Mario

Bij Trattoria Mario in Florence moet je een keer gegeten hebben! Deze laagdrempelige, no nonsense trattoria bij de Mercato Centrale serveert de lekkerste Toscaanse gerechten.

Florence_restaurant-mario-florence-2.jpgRuim zestig jaar geleden opende Trattoria Mario, de meest geliefde lunchzaak van Florence, de deuren. Nog altijd is Mario beroemd om de heerlijke gerechten en vriendelijke service van de familie Calzo. Dat is niet voor niets, want veel bezoekers beschouwen een lunch bij Mario als een echte ervaring.

Bij aankomst geef je je naam door bij de deur, waarna je in de rij ongeveer een half uur tot een uur wacht om vervolgens te midden van Florentijnen en andere toeristen te genieten van
een lekkere Italiaanse maaltijd.

Simpel, snel en meer dan smakelijk - dat is waar Mario voor staat. Probeer hier bijvoorbeeld de echte Toscaanse ribollita (een dikke soep die twee keer op het vuur staat), een bonensoep, een pasta met vlees (van de nabijgelegen markt) of een bistecca.

Trattoria Mario
Via della Rosina 2, Florence

Let wel: bij Mario kun je alleen tijdens lunchtijd terecht, van maandag tot en met zaterdag. Het is er meestal druk, dus het kan voorkomen dat je eerst in de rij moet staan voordat je kunt aanschuiven.†Elke minuut wachten is echter meer dan de moeite waard!†

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli