FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Mercato Centrale

De grote overdekte markthallen van de Mercato Centrale in de buurt San Lorenzo in Florence dateren al uit 1874. Nog steeds is dit de plek waar veel Florentijnen (en veel restaurants) hun dagelijkse boodschappen halen. Niet gek als je al die verse producten uitgestald ziet! Naast vis verkopen ze in deze overdekte markt onder andere vlees, kaas, verse pasta, fruit, groenten, olie, truffel, brood, en nog veel meer.

Florence__mercato_centrale-florence-1.jpgJe moet wel een beetje een sterke maag hebben, want naast de schitterende perziken, rijpe aardbeien en groener dan groene courgettes zie je op de Mercato Centrale ook hele kippen, konijnen, vette varkenskoppen en enorme vissen die liggen te wachten op een koper.

Naast de kraampjes met ambachtelijke streekproducten vind je ook veel kraampjes waar je iets kunt eten. Vooral de Toscaanse specialiteiten porchetta (geroosterd speenvarken), lampredotto (koeienmaag..) en trippa (pens) vinden hier gretig aftrek.

Je vindt de Mercato Centrale aan de Via dell'Ariento 10/14, vlak bij de San Lorenzo. De markt is geopend van 07.00 tot 14.00 uur; op zaterdag kun je er ook ís middags terecht. De Mercato Centrale is ontworpen door Giovanni Mengoni, de architect die ook tekende voor het ontwerp van de beroemde Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan.

Foodcourt
Sinds april 2014 is de bovenste verdieping van de Mercato Centrale omgetoverd tot een echte 'foodcourt'. Je vind hier een aantal kleine restaurantjes, wijnbarretjes en proeflokalen die laten proeven van het beste van het beste. Of je nu zin hebt in een verse pizza, een lekker glas wijn uit de Chianti, verse vis, sushi, gefrituurde groente of† buffelmozzarella, je vindt het hier allemaal! Iedereen kan naar eigen inzicht iets lekkers halen bij de verschillende counters, waarna je gezamenlijk aan een van de tafels van het eten kunt genieten. Je kunt hier elke dag terecht van 10 uur 's ochtends tot middernacht.

Mercato Centrale di Firenze
Piazza del Mercato, Florence

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli