florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Mercato di Santo Spirito

Op het Piazza di Santo Spirito in de wijk Oltrarno in Florence vindt bijna†elke ochtend†een kleine markt plaats, met naast groente, fruit en kleding vaak ook heerlijke streekproducten als honing, olijfolie, kaas, salami en bier.

Slenter over de markt, drink een cappuccino op een van de barretjes die aan het sfeervolle plein liggen en geniet van de bijna dorpse sfeer - oude mensen die al pratend op een bankje een oogje op hun kleinkinderen houden, een klaterende fontein en†de enthousiaste aanprijzing van de marktlui.

Biologische markt en antiekmarkt
Elke derde zondag van de maand is er de biologische markt Fierucola op het Piazza Santo Spirito, met een aanbod producten van boeren uit de omliggende Toscaanse heuvels dat je al van verre toelacht. Elke tweede zondag van de maand is het plein het domein van antiekhandelaren en verzamelaars, tijdens de antiekmarkt Fiera di Santo Spirito. Het is dan heerlijk struinen langs de kraampjes vol oude boeken, prenten, radioís en andere snuisterijen. Ook is er veel vintage kleding te vinden.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli