florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Florence vanuit de hoogte

Bekijk Florence eens vanaf grote hoogte en geniet van de stad aan je voeten! 's Zomers (van half juni tot eind september) kun je zowel de Torre di Arnolfo (de toren van het Palazzo Vecchio) als de Torre di San Niccolò beklimmen. In beide gevallen wacht je een prachtig panorama over Florence!

Torre di Arnolfo (Palazzo Vecchio)
De toren van Arnolfo is de toren van het Palazzo Vecchio in het centrum van Florence. De toren dankt haar naam aan Arnolfo di Cambio, de architect van het paleis. Met een hoogte van 95 meter biedt de toren een prachtig uitzicht op Florence en omstreken. Elke dag kun je van 9 tot 21 uur (op donderdag van 9 tot 14 uur) het uitzicht op het onderliggende Piazza della Signoria, de rest van Florence en de omgeving bewonderen.  Een kaartje voor het beklimmen van de toren kost € 6,50. Als je ook het Palazzo Vecchio zelf wilt bezoeken, betaal je € 10,00 voor een combiticket.

Florence_piazza-signoria-palazzo-vecchio

Het beklimmen van de toren (400 treden) wordt afgeraden als je last hebt van hoogtevrees, claustrofobie of hartklachten. Het is namelijk echt een hele klim, vaak door smalle gangen en over wankele trapjes. Ook voor kinderen onder de zes jaar is de klim naar boven helaas niet zo geschikt.

Lees meer over Palazzo Vecchio in dit artikel.

Torre di San Niccolò
De Torre di San Niccolò torent hoog boven de wijk uit San Niccolò uit en biedt eveneens een prachtig uitzicht over de stad. De toren maakte – eigenlijk als poort en dus niet als toren – deel uit van de verdedigingsmuur rondom Florence, die werd ontworpen door Arnolfo di Cambio. De toren werd gebouwd in 1324 en had de taak om de oevers van de Arno te verdedigen tegen vijandelijke invallen.

Florence_torre-san-niccolo

Toen de verdedigingsmuren in de jaren zestig van de negentiende eeuw gesloopt werden zodat de stad kon uitbreiden, bleef de toren als enige helemaal gespaard. De Torre di San Niccolò is namelijk de enige toren die zijn oorspronkelijke hoogte heeft weten te behouden; alle andere overgebleven torens zijn nu veel lager dan ze ooit waren.

Florence_torre-san-niccolo

De toren aan het Piazza Poggi is 30 meter hoog en je bereikt de top na 160 treden. Boven heb je een prachtig uitzicht op alle monumenten in het centrum van Florence. De toren is alleen geopend tijdens de zomermaanden (meestal van 24 juni tot eind september) van 17 tot 20 uur (als het niet regent, dan blijven de deuren gesloten). Maar je mag alleen naar boven beklimmen onder leiding van een gids. Deze vertrekt elk half uur en geeft uitleg in het Italiaans en het Engels. Een kaartje kost 4 euro. De toegang is gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Campanile en koepel van de Duomo
De imponerende en fraaie Duomo en de Campanile vind je op het Piazza del Duomo in Florence. De koepel van de Dom is een van de grootste attracties van Florence. Na het beklimmen van 463 treden heb je niet alleen een schitterend uitizicht over Florence en de omliggende heuvels, maar ook op de naastgelegen Campanile, de klokkentoren van Giotto.

Florence_duomo-battistero-campanile

Giotto begon met de bouw van de Campanile in 1334, in 1359 was de toren klaar. De toren is zo’n 82 meter hoog. Dit is lager dan Giotto ooit had bedacht; volgens zijn oorspronkelijke ontwerp zou de campanile maar liefst 122 meter hoog worden en bekroond worden met een spitse top. Toen hij echter gedurende de bouw aan de klokkentoren overleed, namen Andrea Pisano en Francesco Talenti het werk over.

De klim naar boven (414 treden) is misschien wel interessanter dan de beklimming van de koepel van de Duomo. Hier word je namelijk beloond met een schitterend zicht op Brunelleschi’s koepel en een prachtig uitzicht op Florence. Het is hier en daar wel smal op de trap en je hebt te maken met bezoekers die omhoog en omlaag gaan.

Voor 15 euro koop je een ticket (Il Grande Museo del Duomo) waarmee je 24 uur toegang hebt tot alle attracties op Piazza del Duomo: de Duomo en de koepell van Brunelleschi, Battistero, Campanile, Museo dell'Opera del Duomo en de Cripta di Santa Reparata. Kinderen onder 6 jaar hebben gratis toegang.

Florence_florence-campanile

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli