FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Florence vanaf het water

Het centrum van Florence is niet zo groot en kun je zowel te voet als per fiets goed verkennen. Wie de stad echter eens vanuit een ander perspectief wil zien, boekt een boottocht over de Arno – zeker met kinderen een leuke afwisseling!

Florence_arno-bruggenDe rivier de Arno snijdt de stad doormidden. Aan de ene kant bevindt zich het historisch centrum met de Duomo, het Piazza della Signoria en de San Lorenzo. Aan de andere kant ligt de wijk Oltrarno, hetgeen letterlijk ‘aan de andere kant van de Arno’ betekent. Hier vind je vooral kleine antiekwinkels, ateliertjes en leuke restaurants en wijnbarretjes.

Beide delen worden door een aantal bruggen met elkaar verbonden, waarvan de Ponte Vecchio de belangrijkste is. Deze ‘Oude Brug’ (de enige die tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog gespaard is gebleven) biedt al vanaf de kade een bijzondere aanblik, maar vanaf het water is de brug helemaal spectaculair. Uiteraard vaar je tijdens de boottocht ook onder de brug door, wat garant staat voor prachtige foto’s!

De boot waarin je plaatsneemt is geen standaard-rondvaartboot zoals wij die kennen maar een traditionele roeiboot, barchetto geheten. Een barchetto kan zes tot twaalf personen vervoeren en wordt bemand door een renaiolo, een soort gondelier die de boot met behulp van een grote roeiriem voortbeweegt.

Met een beetje geluk zie je tijdens de boottocht misschien ook wel een Europese bever langs de oevers van de Arno. Hoewel ze een flinke staart hebben, zijn het echt geen ratten; wees dus niet bang!

Wil je Florence eens zien vanaf het water? Via deze link vind je meer informatie en kun je een boottocht boeken.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in Italië

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli