FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci was naast een groot kunstenaar ook een slimme uitvinder, een pionier op het gebied van voertuigen, wapens en andere voor die tijd ingewikkelde machines. In de Via de' Servi is een aantal van zijn uitvindingen verzameld in een permanente tentoonstelling over dit Toscaanse genie.

Florence_leonardo-da-vinciHet unieke van deze tentoonstelling is dat je†ook de daadwerkelijke uitvoering van deze machines en werktuigen. Wetenschappers hebben de aantekeningen van Da Vinci goed bestudeerd, waarna ze zijn bouwtekeningen hebben gebruikt om de machines volgens zijn idee in elkaar te zetten.

Al tijdens de bouw van de machines bleek dat Leonardo da Vinci een groot inzicht had in de werking van bepaalde mechanismen. Zo bedacht hij een constructie waarmee de mens zou moeten kunnen vliegen - een bijna geslaagd mechanisme! Studenten ontdekten dat je met een paar kleine aanpassingen werkelijk even zou kunnen vliegen.

De tentoonstelling maakt duidelijk dat Da Vinci zijn tijd ver vooruit was: hij bedacht geniale gebruiksvoorwerpen, die we nu heel gewoon vinden maar die in zijn tijd nog uitermate bijzonder waren. Wat denk je bijvoorbeeld van een echte fiets, een parachute of van een kanon? Ontdek hoe geniaal Leonardo da Vinci was - en hoeveel van zijn ontwerpen we nu heel gewoon vinden en soms zelfs dagelijks gebruiken!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli