FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Cappella Pazzi

In de kloostergang die bij de Santa Croce hoort ligt een van de mooiste kapellen van Florence, de Cappella Pazzi. De kapel is ontworpen door Brunelleschi, de architect die ook verantwoordelijk is voor de koepel van de Duomo in Florence.

Florence_Capella-PazziDeze kapel is, net als Brunelleschiís koepel van de Dom, een van de meesterwerken uit de renaissance in Florence. Hier zie je ook weer de prachtigste geometrische vormen, versierd met terracotta reliŽfs van de apostelen (van de hand van Luca della Robbia). Ook hier heeft Brunelleschi het eindresultaat helaas niet kunnen bewonderen; hij overleed voordat de kapel helemaal voltooid was.

Restauratie
De loggia van de kapel, met schitterend blauw boven je hoofd en een Maria die sereen uitkijkt over het Santa Croce complex, heeft na ruim 500 jaar dringend restauratie nodig. In 2015 staat een grote restauratie op het programma. De Opera di Santa Croce, de organisatie die verantwoordelijk is voor de gang van zaken bij de Santa Croce, zal de helft van de kosten betalen.

De andere helft hoopt men via crowdfunding bij elkaar te krijgen. Bijdragen aan de restauratie kan al vanaf 10 dollar. Afhankelijk van het bedrag dat je bijdraagt, krijg je een beloning, variŽrend van een bijzondere ets tot een Michelangelo-medaille of een bezoek aan de restauratie in 2015.

Cappella de'Pazzi
Piazza di Santa Croce, Florence

Capella-Pazzi-Florence

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli