Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Gucci Museum

Ter ere van de negentigste verjaardag van Gucci†heeft het bekende Florentijnse modemerk†in oktober 2011†een museum geopend†in Florence. Het Gucci-museum is gevestigd in Palazzo della Mercanzia, aan het Piazza Signoria, en toont de geschiedenis van het merk in alle mogelijke facetten.

Het museum beslaat 1700 vierkante meter en telt drie verschillende verdiepingen. Op de begane grond vind je het Gucci-cafť, een boekwinkel en een Icon Store waar je tassen, accessores en sieraden kunt kopen die speciaal voor het museum zijn ontworpen. Daarnaast vind je hier de Gucci reiscollectie;†de koffer is namelijk het item waarmee het negentig jaar geleden allemaal begon. Deze onderdelen zijn vrij toegankelijk.

Florence_museo-Gucci-Garden

Voor het museum moet je een kaartje kopen, maar dat is alleen al vanwege de behuizing de moeite waard. Op de eerste verdieping kun je je vergapen aan tassen en avondkleding, veelal ooit gedragen en geshowd door beroemdheden. Op deze etage vind je ook Flora World, met het bekende Gucci Flora design dat in de jaren zestig door Vittorio Accornero is ontworpen en in 2005†is gerestyled door Frida Giannini.

Florence_museo-gucci-garden

De tweede verdieping van het museum is gewijd aan Logomania, het bekende monogram GG. Hier vind je eveneens de lifestyle- en sportruimte met onder meer een picknickmand, schaakspel, kaarten en sportitems van Gucci..

Gucci Museo
Piazza della Signoria 10, Florence

Florence_Tribunale_della_mercanzia_gucci

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli