florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Bezoek het huis van Vasari!

Giorgio Vasari was een niet onverdienstelijk schilder, die in Florence een aantal bekende werken heeft nagelaten. Zo beschilderde hij de koepel van de Duomo en nam hij een van de wanden van de grote zaal in Palazzo Vecchio voor zijn rekening (waarachter nu gezocht wordt naar een mogelijk werk van Da Vinci).

Vasari bouwde de beroemde geheime gang die naar hem is vernoemd, de Corridoio Vasariano, die vanaf het Palazzo Vecchio via de Galleria degli Uffizi over de Ponte Vecchi naar het Palazzo Pitti loopt.

Hij is echter vooral beroemd geworden als schrijver. Als biograaf tekende Vasari de levens van veel kunstenaars op. Veel van wat we van Michelangelo en Da Vinci weten bijvoorbeeld hebben we te danken aan de scherpe observaties en notities van Vasari.

Florence_Casa_vasari_salone

Sinds kort is in Florence het huis te bezoeken waar Vasari de laatste jaren van leven (hij stierf in 1574) woonde en werkte. Hier vind je in de Sala Grande, de Grote Zaal, prachtige frescoís van de hand van Vasari, maar er zijn ook veel kunstwerken van andere artiesten te bewonderen.

Je vindt Vasariís voormalige huis in de Borgo Santa Croce in Florence. Voor een bezoek (op vrijdag, zaterdag en zondag om 10, 11 en 12 uur) moet je je eerst melden bij Museo Horne, aan de Via dei Benci 6.

Casa Vasari
Borgo Santa Croce 8, Florence

Florence_casa-vasari

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli