florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Museo Galileo

Geen enkele Italiaanse wetenschapper spreekt meer tot de verbeelding dan Galileo Galilei. In het geheel aan hem gewijde museum in Florence zie je de tot de verbeelding sprekende instrumenten die Galileo gebruikte bij zijn onderzoek. Zo is onder andere de lens van de telescoop die hij gebruikte bij de ontdekking van de manen van Jupiter te zien. Er zijn ook altijd (wisselende) bijzondere tentoonstellingen in het museum.

Florence_museo-galileo-Sfera

Naast deze wetenschappelijke instrumenten is ook Galileo zelf aanwezig, althans: twee van zijn vingers, de duim en de middelvinger... Deze vingers werden in de achttiende eeuw, toen hij werd herbegraven in de Santa Croce, apart gehouden. Jarenlang waren deze vingers zoek, totdat ze tijdens een veiling boven water kwamen. De duim en de middelvinger bleken inderdaad van het genie Galileo te zijn.

Florence_Museo_galileo

Je vindt het Museo Galileo, dat ook heel leuk is voor kinderen, aan het Piazza dei Giudici (vlak bij de Galleria degli Uffizi). Meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en bijzondere tentoonstellingen vind je op de website van het museum.

Museo Galileo
Piazza de Giudici 1, Florence

Florence_Museo_Galileo_palazzo

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli