FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Museo Nazionale Alinari della Fotografia

De gebroeders Alinari uit Florence, Fratelli Alinari in het Italiaans, behoorden in de negentiende eeuw tot de pioniers van de fotografie in ItaliŽ. Naast fotografisch talent en technisch vernuft, waardoor ze de mooiste foto's wisten te schieten, waren ze - als een van de eerste fotografen - ook in staat de foto's aan de man te brengen aan particulieren.

Florence_museum-alinari-fotoDe Fratelli Alinari fotografeerden in eerste instantie de grote kunstwerken in ItaliŽ. Dit leverde vooral artistieke fotoís op, bedoeld voor de toeristen die ItaliŽ in de negentiende eeuw bezochten. Later kregen hun fotoís een meer documentarisch karakter; zo fotografeerden ze steeds meer het straatbeeld in de Italiaanse steden. Hun fotoís zijn uitermate nuttig voor wetenschappelijk onderzoek en bij restauraties. Hun zogenaamde 'archivio vecchio' (oude archief) bestaat uit ruim 120.000 glasnegatieven.

Museum
Aan het Piazza Santa Maria Novella in Florence is een museum gewijd aan het werk van deze geniale fotografen, dat zeker een bezoekje waard is tijdens je verblijf in Florence. De foto's van de broers geven een unieke kijk op de geschiedenis van Florence en nemen je als het ware even mee terug in de tijd, naar een Florence waarin de monumenten alle aandacht voor zich opeisen.

MNAF - Museo Nazionale Alinari della Fotografia
Piazza Santa Maria Novella 14a-r
Florence

Het MNAF is dagelijks (behalve op woensdag) geopend van 10.00 tot 18.30 uur. De kassa sluit om 18.00 uur. Kijk voor meer informatie over toegangskaartjes, speciale tentoonstellingen etc. op de website van het museum.
Florence_museumx-alinari-florence.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli