FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Museo delle Porcellane - Porseleinmuseum

Op een van de hoogste punten in de Boboli-tuinen achter Palazzo Pitti in Florence vind je het Museo delle Porcellane (Porseleinmuseum).

Het museum in het Casino del Cavaliere werd in oktober 1973 geopend, na jarenlang onderzoek door experts uit de hele wereld van diverse verzamelingen porselein. De collectie van meer dan 2000 items laat prachtig het af ne toe labiele en wisselvallige leven zien van de heersers over Florence, over een periode van 250 jaar. Van de laatste jaren van De Medici tot de eenwording van ItaliŽ. Het is een van de belangrijkste collecties van porselein in Europa.

Florence_museo-porcellana-museum-boboli

De tentoonstelling van porseleinen voorwerpen wordt afgewisseld met voorbeelden van de productie van het porselein door toonaangevende producenten in Europa.Je ziet hier originele voorwerpen van beroemde fabrikanten als de Koninklijke Fabriek van Napels (Capodimonte), Carlo Ginori bij Sesto Fiorentino in Toscane, de Franse fabrikanten SŤvres en Vincennes uit Parijs, de Duitse porseleinfabriek van Meissen en Weens porselein, grotendeels verzameld door Ferdinand III van Toscane.

Museo delle Porcellane
Piazza de Pitti, Florence

Florence_museo-porcellana-porselein

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli