florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Bargello Museum

Het Bargello was ooit de meest beruchte gevangenis van Florence. Tegenwoordig vind je hier geen moordenaars en misdadigers meer, maar de schitterendste collectie beelden van de stad, en misschien wel van heel Italië.

Florence_Museo-Bargello-FirenzeDe indrukwekkende collectie bestaat uit prachtige beelden van brons, marmer en terracotta. Alle grote beeldhouwers uit de Renaissance, onder wie Michelangelo, Donatello, Giambologna, Verrocchio, Andrea en Luce della Robbia en Cellini, hebben een of meerdere beelden toegevoegd aan de enorme collectie.

Hoogtepunten zijn de beroemde Mercurius, het meest gevierde bronzen beeld van de Vlaamse beeldhouwer Giambologna en zijn prachtige bronzen vogels, de Bacchus van Michelangelo en de prachtige kunstwerken van de broers Della Robbia en Verrocchio. In dit museum kun je ook de bronzen David bewonderen, een creatie van Donatello, die het beeld rond 1440 maakte.

TIP: Bestel je tickets voor het Bargello Museum van tevoren online en skip-the-line!

Boek hier tickets voor het Bargello Museum met een gids!

Gevangenis
Door de schoonheid van de kunstwerken en het gebouw zelf zou je bijna vergeten dat het Bargello lang geleden een plaats was om vooral te mijden. Waar nu beelden van brons en marmer schitteren, steunden en zuchtten ooit misdadigers en moordenaars. Het Bargello was de beruchtste gevangenis van de hele stad, waar men ook niet terugdeinsde voor openbare martelingen en ophangingen. In 1859 was het gedaan met de gruwelijke geschiedenis van het gebouw. Vanaf dat moment huisde in het Bargello een steeds omvangrijker kunstcollectie. In 1865 werd het Museo Nazionale del Bargello officieel geopend, door niemand minder dan koning Vittorio Emanuele II.

Museo Nazionale di Bargello
Via del Proconsolo 4, Florence

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli