florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Galleria Palatina

De Galleria Palatina is gevestigd in het enorme Palazzo Pitti in Oltrano, evenals enkele andere musea zoals de Galleria del Costume, het Museo degli Argenti, het Museo delle Carozzede en de Galleria dellíArte Moderna. De Galleria Palatina herbergt een deel van de kunstcollectie van de Deí Medici, met werken van onder anderen Titiaan, Caravaggio en Raphael.

Florence_palazzo-pitti-museumMet een kaartje voor de Galleria Palatina heb je ook toegang tot de Koninklijke appartementen, de vroegere vertrekken van de Deí Medici in Palazzo Pitti. Alle kamers schitteren van overdaad, met kroonluchters, inlegwerk in pietre dure (marmeren steentjes) goudbrokaat en hemelbedden. Hier zie je ook veel meesterwerken herbergen, van onder anderen Caravaggio en Raphael.

TIP: bestel je ticket voor Galleria Palatina van tevoren online!

Bestel hier een ticket voor Galleria Palatini in Palazzo Pitti

Je kunt ook een rondleiding met gids door de Galleria Palatina boeken:

Boek hier een rondleiding met gids door de Galleria Palatina

Michelangelo
In de Zaal van de AllegorieŽn is een beeld van de jonge Michelangelo te zien, gemaakt door Cesare Zocchi. Michelangelo werkt hier geconcentreerd aan het hoofd van een faun, een bosgod. De Zaal van Venus dankt haar naam aan de Venus Italica van Antonio Canova, een bijna preuts beeld van de godin van de schoonheid.

Florence_galleria-palatina-palazzo-pittiTopstukken
Binnenkort volgt hier een overzicht van de belangrijkste werken die in de Galleria Palatina te zien zijn. Dan kun je voorafgaand aan je bezoek alvast een kijkje nemen en wat achtergrondinformatie bij de beroemdste of bijzonderste schilderijen lezen. We noemen alvast enkel topstukken die je zeker niet mag missen:

* de Madonna della Seggiola van Raphael
* La Donna Velata, eveneens van Raphael
* Tondo Bartolini van Fra Filippo Lippi
* De vier filosofen van Peter Paul Rubens†

Entree en tickets
Er zijn twee verschillende entreekaartjes te koop bij de kassa (in de rechterhoek van het palazzo): het ene kaartje geeft toegang tot de Galleria Palatina en de Galleria dellíArte Moderna, het andere tot de overige musea en de Giardino Boboli, inclusief het achterin de tuin gelegen porseleinmuseum. Je kunt tickets voor Galleria Palentina en Galleria dellíArte Moderna ook vantevoren online bestellen (zie hier boven).

Galleria Palatina - Palazzo Pitti
Piazza de Pitti 1, Florence
Florence_Palazzo_pitti2.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli