florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Palazzo Davanzati

Het Palazzo Davanzati is een van de weinige palazzi in Florence die hun middeleeuwse sfeer hebben weten te behouden. Als bezoeker krijg je echt een beeld van het leven van de Florentijnse aristocratie. Als je het palazzo binnenstapt, doe†je†echt een stap terug in de tijd.†

Florence__Palazzo_davanzati_florence.jpgHet†paleis†werd oorspronkelijk gebouwd voor†de Davizzi familie. De periode van geweld en onrust was zo goed als voorbij, en†in Florence verlangden de rijke families†naar een comfortabele†plek om te†wonen. Het was overigens niet de bedoeling dat alleen de familie Davizzi in het palazzo ging wonen; het was in die tijd heel gewoon dat er†meerdere families onder een dak woonden.

In 1578 verkocht de familie Davizzi het palazzo aan†Bernardo Davanzati. De familie Davanzati†zou er†tot 1838 wonen. Het laatst overgebleven familielid, Carlo Davanzati, sprong†in dat jaar†vanaf grote hoogte†uit het raam, net als een van zijn voorvaderen†tweehonderd jaar eerder had gedaan.

In de loggia bij de ingang waren ooit†bedrijven gevestigd. In het plafond zie je een aantal†grote gaten, waardoor men eventuele belagers met kokendhete olie kon overgieten. De prachtige binnenplaats†beschikte over een eigen†waterput, waardoor men†met behulp van katrollen alle verdiepingen van water kon voorzien -†een ongekende luxe in die tijd.

Florence__palazzo-davanzati-florence-.jpgOp de piano nobile, de eerste verdieping, bevonden zich de woonvertrekken, rijk gedecoreerd met meubelen, vazen, tapijten en schilderijen.†De meeste†kamers waren vroeger†versierd met wandtapijten, met kleurrijke bloemmotieven en exotische vogels. De†eetzaal, de Sala dei Papagalli, is zelfs vernoemd naar de papegaaienmotieven op de wanden. Sommige†kamers hadden zelfs een eigen schouw, wat net als de waterput†erg luxe†was voor die tijd.

Palazzo Davanzati
Via Porta Rossa 13, Florence

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli