FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Casa Buonarroti

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft Michelangelo Buonarroti zelf nooit op deze plek in Florence gewoond. Wel was het pand ooit zijn eigendom, maar men vermoedt dat hij het als een soort van investering heeft gekocht. Het museum dat nu in het huis is gevestigd, is helemaal ingericht zoals de woning er in de tijd van Michelangelo uit zou hebben gezien.

Florence_museum-casa-buonarroti-k.jpgIn het museum vind je ook twee heel vroege werken van Michelangelo, waaronder de Madonna della Scala. Michelangelo maakte dit werk toen hij slechts vijftien jaar was. Twee jaar later tekende hij voor nog een meesterwerk, De Slag der Centauren. Hier wordt al heel goed duidelijk hoe meesterlijk Michelangelo de beitel hanteert.

Voor kinderen is een bezoek aan Casa Buonarotti ook leuk. Niet alleen inspireert het hen te zien wat de jonge kunstenaar allemaal maakte, ook is er een model te zien van de houten wagen die de David van het Piazza della Signoria naar de Galleria dell’Accademia moest vervoeren. Ook de schetsen vallen bij kinderen vaak in de smaak, zeker die van de verdedigingswerken die Michelangelo voor Florence voor ogen had.

Ook bijzonder is het houten model dat Michelangelo maakte voor de gevel van de San Lorenzo, maar dat helaas nooit is uitgevoerd.

Casa Buonarroti
Via Ghibellina 70, Florence

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli