FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Casa di Dante

Casa di Dante, het huis van Dante in Florence, is helaas niet het echte huis van Dante, in de zin van dat hij hier gewoond, gewerkt en gedicht zou hebben. Wel is dit huis†gebouwd op de plek waar in de dertiende eeuw†het geboortehuis van Dante zou hebben gestaan.

Florence_museum_casa_di_danteHet museum dat in het Casa di Dante gevestigd is, is helemaal gewijd aan de dichter en zijn werk, maar laat ook goed zien hoe†Florence er in†Dantes tijd uitzag.

Santa Margharita de' Cerchi
Om de hoek van het Casa di Dante ligt de Santa Margharita de' Cerchi, die soms ook simpelweg Chiesa di Dante, Kerk van Dante, wordt genoemd. De Santa Margharita de' Cerchi is†een kerk uit de elfde eeuw† die†sterk verbonden is†met het leven van de†Florentijnse dichter.†In deze kerk zou hij namelijk†Beatrice Portinari voor het eerst hebben gezien. Hij werd op slag verliefd op dit meisje, die vanaf dat moment†voor altijd zijn muze zou blijven. Het is ook de kerk waar Dante trouwde met†Gemma Donati.†Beatrice ligt†in de kerk†begraven in een familiegraf†aan de linkermuur. Naast het graf†vind je†altijd stapels handgeschreven briefjes met de†wensen van wanhopige†jonge meisjes en vrouwen†die†hopen dat Beatrice hen geluk kan brengen in de liefde...†

Museo Casa di Dante
Via Santa Margherita 1, Florence†

Florence_kerk-santa-margherita

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli