FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

La Tramvia - de tram

Ga je met de auto naar Florence, dan is parkeren in het centrum vaak lastig en duur. De trams van Tramvia zijn een ideale manier om snel en goedkoop in het centrum van Florence te komen! Vanaf het treinstation Firenze Santa Maria Novella in het centrum van Florence rijdt sinds februari 2010 een tram naar de parkeerplaats Villa Costanza. De tram vertrekt in Florence bij het zogenaamde Stazione Alamanni, beneden aan de stationstrappen (schuin tegenover Bar Deanna).†

Florence_tramvia-firenzeVia Stazione Leopoldo, de Cascine en halte Paolo Uccello (aan de Arno) tram je via onder andere de haltes Aldo Moro, Resistenza (Pantin) en De Andre (Ciliegi) naar Villa Costanza in Scandicci, of vice versa. Kijk hier voor de precieze route. Een kaartje kost Ä 1,50 en is 90 minuten geldig.

Parkeren
Bij de meeste tramhaltes kun je je auto makkelijk, veilig en gratis parkeren, zodat je vanuit de nabije omgeving snel naar Florence reist zonder gedoe met parkeren, de weg vragen en ZTL-boetes.

In het voorjaar van 2019 is de nieuwe Tramvia 2 in gebruik genomen en die brengt je in een mum van tijd van het centrum van Florence naar het vliegveld Peretola. Ook Tramvia 2 stopt bij het centraal station van Florence.

Tramvia 3 staat nog op de planning en met de bouw zal naar verwachting in het najaar van 2019 gestart worden.††

Zie ook: Tramvia - makkelijk en goedkoop naar het centrum van Florence.

Florence_tramvia_firenze


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli