FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Met de bus in Florence

Hoewel Florence niet erg groot is en je in principe alle bezienswaardigheden te voet kunt bekijken, kan het handig zijn om een buskaartje op zak te hebben voor het geval je bijvoorbeeld te ver van het centrum bent beland en niet meer terug wil lopen.

In het centrum is zoals gezegd alles goed te voet te doen. Er rijden wel een paar busjes (vanwege de smalle straatjes zijn de bussen niet groot), maar een groot deel van het centrum is echt autovrij.

Als je naar Fiesole wil, is de bus wel een aanrader. Voor een bezoek aan dit schitterende stadje ten noorden van Florence, met een uniek uitzicht op de renaissancestad, neem je vanaf Piazza San Marco buslijn 7.

Kaartjes kun je in principe niet in de bus kopen, maar alleen in een Tabacchi (herkenbaar aan de grote witte T op een donker uithangbord), een kiosk of op het station. Vergeet als je in de bus stapt het eerder gekochte kaartje niet te stempelen; dit is verplicht.

Een kaartje kost € 1,20 – hiermee kun je een enkele reis (van max. 90 minuten) maken. Hierbij mag je wel overstappen en ook binnen anderhalf uur van je afstempeltijd mag je weer instappen. Je kunt indien gewenst ook een dagkaart kopen (24 uur geldt), of een kaart die 3 of 7 dagen geldig is.

Meer informatie over de verschillende busverbindingen, timetabels en prijzen van de verschillende kaartjes vind je op de website van de ATAF, de busmaatschappij van Florence.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli