FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Giardino Bardini: tuin with a view

De tuin van Villa Bardini in Florence ligt heuvelopwaarts, waardoor je een schitterend uitzicht op de koepels, torens en daken van Florence hebt. Een onvergetelijk bezoek, ook dankzij de vele architectonische verrassingen die de tuin herbergt. 

De tuin verkeerde lange tijd in slechte staat, maar dankzij een 5 jaar durende restauratie van de villa en de tuin, zijn beiden sinds 2010 weer geopend voor het publiek. De geschiedenis van Giardino Bardini gaat terug tot de 13e eeuw, zij was toen eigendom van de familie Mozzi. In de 18e eeuw werd de tuin uitgebreid en werden de barokke trappen en beelden geplaatst. In de 20e eeuw werd de schatrijke antiquar Stefano Bardini eigendom van de villa en de tuinen. Hij breidde de villa verder uit.

Museum
Vanaf de diverse terrassen in de tuin en vanaf het hoogste punt heb je prachtig uitzicht op het centrum van Florence, aan de overkant van de Arno. Het park is ook leuk voor kinderen. Villa Bardini herbergt twee musea voor moderne kunst. In het Museo Pietro Annigoni vind je het werk van schilder en beeldhouwer Annigoni, bekend dankzij zijn portretten van beroemdheden. In het museum van de Fondazione Roberto Capucci is het werk van de Italiaanse modeontwerper Capucci te zien. Hij is vooral bekend vanwege zijn ‘gebeeldhouwde’ jurken. Ook dat is een bezoek meer dan waard!

De tuin is geopend van 8.15 uur tot 16.30 uur in de winter en 19.30 uur in de zomer.

Giardino Bardini
Via de Bardi 1, Florence

Villa Bardini
Costa San Giorgio 2, Florence

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli