FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Parco delle Cascine

Het Parco delle Cascine is niet meer dan 640 meter breed en loopt vanaf de Ponte dela Vittoria ruim drie kilometer stroomafwaarts langs de Arno. Op het gras van dit park liet de familie De’Medici ooit het vee grazen. Daar is de naam van het park ook van afgeleid, cascina betekent namelijk zuivelboerderij. Later verwilderde het gebied en gingen de Medici-mannen er op jacht.

Florence__tuinen-parco-cascine-floren.jpgIn de achttiende eeuw werd de strook groen langs de rivier steeds meer een park. Eerst kwamen vooral de rijken er, om te flaneren. De dichter Shelly schijnt hier in 1819, op een stormachtige dag, te zijn geweest. Hij zou er inspiratie hebben opgedaan voor zijn Ode aan de westenwind. Op de fontein is nog een inscriptie te lezen die dit nog in herinnering brengt.

Markt
Elke dinsdagmorgen wordt in het Parco delle Cascine de grootste markt van Florence gehouden, met honderden kramen vol schoenen, lederwaren, kleding, huishoudelijke artikelen, groente en fruit. Het park wordt ook regelmatig gebruikt voor evenementen als een bloemen- of middeleeuwse markt.

Overdag is het in het Parco delle Cascine goed toeven. Er zijn dan altijd joggers, fietsers en skaters, oude mannetjes die een praatje maken en studenten die een boek lezen of studeren. Bij Le Pavoniere kun je in de zomermaanden zelfs heerlijk zwemmen en ’s avonds van een aperitivo genieten, verzorgd door restaurant Magnificenza. Het hele jaar door kun je er terecht voor het huren van skeelers en fietsen. Maar ‘s avonds kun je beter niet door het park wandelen – er vinden dan nog wel eens activiteiten plaats die het daglicht niet verdragen.

Parco delle Cascine

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in Italië

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli