Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Giardino dei Semplici

De Giardino dei Semplici is de botanische tuin van Florence. De tuin hoort bij de Universiteit van Florence en ligt daarom ook in de universiteitswijk, vlak bij de San Marco.

Florence__giardino-dei-semplici-flore.jpgDe tuin werd op 1 december 1545 opgericht door Cosimo I De' Medici. De Florentijnse botanische tuin is hiermee na de botanische tuin van Pisa en die van Padua de oudste botanische tuin ter wereld. De tuin werd ontworpen door Niccolò Pericoli; de beplanting werd gekozen door Luca Ghini.

In eerste instantie focuste de tuin zich vooral op geneeskrachtige planten. Toen de Società Botanica Italiana in 1753 werd opgericht, schakelde  men over op experimentele landbouw en werd de inrichting van de tuin ingrijpend veranderd.

Nu zijn er zo’n 9000 bomen, struiken en planten te bewonderen, waaronder een Taxus baccata uit 1720 en een kurkeik uit 1805. Je ziet er oude en moderne rozenstruiken, medicinale en giftige planten, eeuwenoude bomen en een kleine Zen tuin. De botanische tuin is geopend van 1 april tot 15 oktober, van 10.00 tot 19.00 uur. De entree bedraagt 3 euro.

Orto dei Semplici
Via Pier Antonio Micheli 3, Florence

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli