FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Toscaanse bonen

De inwoners van Toscane worden door hun landgenoten vaak mangiafagioli genoemd, ‘boneneters’. Niet gek als je weet dat bonen een belangrijke plek innemen in de Toscaanse keuken.

Florence_rec---bonen.jpgDe lekkerste bonen zijn verse of gedroogde toscanelli, cannellini en zolfini. Kook ze samen met een beetje knoflook, olijfolie, salie en versgemalen zwarte peper en je begrijpt waarom men in Toscane zo dol is op bonen, bonen en bonen...

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli